9 vacature tips

Gebruik deze tips bij het plaatsen van jouw vacatures!

De 9 tips

Volledig invullen: Klinkt simpel, maar vul zoveel mogelijk van de velden in! Werkzoekenden willen graag weten waar ze terecht komen.

Salaris: Ja dat is moeilijk te geven, maar bedrijven die wél een salaris noemen zijn 100% in het voordeel. Vul het salaris in en benoem in de vacaturetekst dat het een indicatie is en afhangt van ervaring/leeftijd etc. Wees hier zo volledig mogelijk in om teleurstellingen te voorkomen.

Sfeer afbeeldingen: Mensen willen graag weten hoe hun toekomstige werkomgeving en team er uit ziet. Neem wat meer moeite, voeg wat afbeeldingen toe, het loont.

Logo: Nog altijd worden bij veel vacatures het logo van het bedrijf niet toegevoegd. Ook dat geeft een gebrekkige indruk.

Tekst: Er is een flinke schaarste aan personeel momenteel. Alleen ‘zenden’ van eisen maakt het niet aantrekkelijk voor werkzoekenden. Doe wat moeite en schrijf een leuke en interessante vacature tekst. Wat vraag je van de werknemer, wat bied je de werknemer en wat zijn nou de speciale kenmerken dat werken in jouw zaak zo leuk maakt!

Structuur: Denk aan een titel, een stukje over de zaak en de vacature, wat vragen/zoeken wij, wat bieden wij en natuurlijk de rede wáarom nou juist jullie zaak zo leuk is om bij te werken.

Kort en bondig: Ondanks dat we vragen om volledigheid vragen we ook om kort en bondigheid. Hierdoor blijft de aandacht behouden en is er een grotere kans dat de hele vacature gelezen wordt.

SEO friendly: Dit geldt alleen voor werkgevers die bekend zijn met SEO. Op ons vacature upload formulier is het mogelijk om SEO vriendelijke teksten te schrijven. Je kunt HTML gebruiken en denken aan zoekwoorden die je belangrijk vindt

Plaats losse vacatures per functie